Schotel

Een LEGO ® schotel is een plat, rond of rechthoekig stuk plastic dat wordt gebruikt bij het bouwen van LEGO-sets. Het is een relatief klein onderdeel vergeleken met andere LEGO-componenten en wordt meestal gebruikt als decoratief of functioneel element bij het construeren van LEGO-modellen. LEGO-schotels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, kleuren en ontwerpen, en kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt om details en complexiteit aan een LEGO-creatie toe te voegen.

LEGO-schotels worden vaak gebruikt als basis voor het creëren van landschappen of gebouwen, evenals decoratieve elementen voor het toevoegen van details aan grotere structuren. Ze kunnen ook worden gebruikt als wielen, motoren of andere functionele componenten in voertuigen of machines. Sommige LEGO-schotels zijn ontworpen met specifieke patronen of afbeeldingen, zoals bloemen of sterren, die kunnen worden gebruikt om karakter aan een model toe te voegen.

Over het algemeen zijn LEGO-schotels een veelzijdig en belangrijk onderdeel van het LEGO-bouwsysteem, waardoor bouwers een breed scala aan opties hebben om unieke en interessante modellen te maken.