Minifiguren

Blacktron I

De LEGO Blacktron thema was een populaire space-themed lijn van LEGO sets en minifiguren die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1987. Het thema is gebaseerd op een verhaallijn waar de Blacktron factie een groep ruimtevarenden dieven en smokkelaars zijn die in conflict zijn met de Space Police, die proberen de orde te handhaven en de Blacktron's kwaadaardige activiteiten te stoppen.

De Blacktron sets en minifiguren staan bekend om hun kenmerkende zwarte en gele kleurenschema, waardoor ze een dreigende uitstraling hebben. De sets omvatten ruimteschepen, voertuigen en ruimtestations, waarvan vele unieke speelfuncties en functies hebben, zoals verborgen compartimenten en opening cockpits.

De Blacktron-thema was populair onder LEGO-fans in de late jaren 1980 en vroege jaren 1990, en de sets en minifiguren blijven vandaag de dag populair bij verzamelaars. De Blacktron-thema was ook opmerkelijk omdat het een van de eerste space-themed LEGO-lijnen was die een verhaallijn en een reeks unieke minifiguren met verschillende persoonlijkheden en achtergronden bevatte.

Blacktron II

Blacktron II was een LEGO space-themed lijn die in 1991 werd geïntroduceerd en diende als vervolg op het oorspronkelijke Blacktron-thema.

De Blacktron II sets en minifiguren zetten het verhaal voort van het oorspronkelijke thema, waarbij de Blacktron-factie nu een geheime basis op een onbekende planeet heeft gevestigd en nieuwe en krachtigere technologieën ontwikkelt om hen te helpen in hun zoektocht naar ruimtedominantie.

De Blacktron II sets en minifiguren bleven het kenmerkende zwarte en gele kleurenschema van het oorspronkelijke Blacktron-thema behouden, maar met toevoeging van doorzichtige neon groene accenten.

Enkele opmerkelijke Blacktron II sets zijn de Blacktron Super Nova II, die een enorm ruimteschip is met verschillende speelfuncties, zoals een afneembare cockpit en een draaiende laserturret, en de Blacktron Alienator, die een kleiner ruimteschip is met een uniek ontwerp en een afneembare cockpit.

De Blacktron II-lijn introduceerde ook verschillende nieuwe minifiguren, waaronder de Blacktron II Cybernaut, die een zeer gedetailleerde robotachtige minifiguur is met een uniek ontwerp en speelfuncties.

De Blacktron II-lijn was populair onder LEGO-fans in de jaren 1990 en blijft vandaag de dag een favoriet bij verzamelaars en enthousiastelingen.